Levering indenfor 1-2 dage
20 91 46 37 / 28 44 46 08

Udskæringer af lokalt
duroc kød til private og B2B

Her på siden er der mulighed for at købe det unikke duroc kød, som er kendetegnet ved den saftige marmorering.
Ydermere er der mulighed for at følge det søde liv, som friluftsgris i den danske natur.

Udskæringer

Når grisene vejer omkring 115-120kg er fedtmarmoreringen på sit bedste, og dermed er kødets kvalitet på sit højeste. Duroc racen adskiller sig ikke blot fra de velkendte lyse grise på dens naturlige kobberbrune farve, men i højere grad på dens smagfyldte kød. Dette er årsagen til, at renracet Duroc grise ofte går under navnet Gourmet grise.

Udskæringer

Gourmet kød fra renracet Duroc friluftsgrise

 

Ribbensteg

Ribbenstegen sidder på grisens midterstykke og kan tilberedes på enten grill eller i ovnen – gerne langtidsstegt/langtidsgrillet. Husk at ridse sværen ordentligt ned til fedtet – men ikke ned i kødet. Gnid godt med salt ned mellem sværene og stik også gerne laurbærblade mellem sværene for ekstra smag. Ribbenstegen kan nydes både varm fra grillen eller ovnen, ligesom den kan nydes kold i skiver som pålæg eller i sandwich og burger. Ribbenstegen har en højere fedtmarmorering end fx kamstegen og er derfor oplagt til længerevarende tilberedning. Stegen leveres m. svær.
10,5kr/100g

Nakkesteg

Nakkestegen sidder på grisens forende og leveres med ridsede svær. Nakkestegen kan tilberedes på enten grill eller i ovnen – gerne langtidsstegt/langtidsgrillet. Rids gerne sværene lidt ekstra og sørg for at gnide salt ned mellem alle svær – rids dog ikke ned i kødet. Nakkestegen har en god fedtmarmorering og er super at bruge som flæskesteg.
12,5kr/100g

Kamsteg/flæskesteg

Kamstegen er fra grisens midterstykke og kaldes også svinekammen, den har et lavere fedtindhold end nakkestegen og ribbenstegen og du skal derfor være lidt mere varsom, så du undgår at kødet bliver tørt. Denne udskæring benyttes ofte til flæskesteg og leveres med ridsede svær. Husk at ridse sværen ordentligt ned til fedtet – men ikke ned i kødet. Gnid godt med salt ned mellem sværene og stik også gerne laurbærblade mellem sværene for ekstra smag. Kamstegen kan nydes både varm fra grillen eller ovnen, ligesom den kan nydes kold i skiver som pålæg eller i sandwich og burger.
12,5kr/100g

Skinkesteg

Skinkestegen er fra det område på grisen som kaldes ”Skinke” og er stykket bag midterpartiet. Udskæringen leveres m. svær og kan enten tilberedes som hel steg eller skæres ud til skinkemignon. En skinkesteg består af 3 lårmuskler, som kan deles i mindre udskæringer. Denne udskæring er velsmagende både fra ovn og grill.
8,5kr/100g

Mørbrad

Mørbraden sidder på den bagerste del af midterpartiet lige før ”Skinken” og kan nydes både helstegt, indbagt, som smagfulde medaljoner eller bøffer. Vi holder personligt af at fylde mørbraden med pikantost og urter for efterfølgende at binde den sammen igen, og svøbe den i bacon – Himmelsk! Du kan også anvende mørbraden til strimler, tern eller hakkekød og nyde kødet i et hav af traditionelle danske retter eller måske du vil prøve kræfter med en af de mange god asiatiske retter, hvor tern og strimler fra grisen benyttes?
13,5kr/100g

Skært duroc-kød

Skært svinekød kan anvendes i et hav af danske og internationale retter, så kun fantasien sætter grænser. Anvend kødet braiseret med lige det tilbehør du ønsker eller måske i en simreret, diverse gryderetter, asiatisk inspireret wok, grillspyd, ristaffel, spansk paella eller
thailandske forårsruller. Krydder gerne kødet godt eller lad det hvile i din favorit marinade for ekstra smag.
7,5kr/100g

Pølser

Vores duroc-pølser er let krydret, saftige og smagfulde. Vi synes, at de er ekstra gode, når de er tilberedt på grillen. Pølserne er relativt store, så de kan med fordel deles efter grill tilberedningen, hvis de skal på bordet som after-barbecue-snack, som vi danskere ynder.
15kr/100g

Hakkekød

Typisk fra bov og skinke som sidder hhv. på grisens forparti og bagparti/skinkeparti. Duroc-hakkekødet er yderst smagfuldt og kan anvendes i et utal af nemme og lækre retter. Prøv bl.a. kødet i en lys chili con carne, frikadeller, farsbrød, millionbøf, lasagne, karbonader, hjemmelavet medister, forloren hare, krebinetter, boller i karry, som mexicansk taco-fyld eller i en lækker italiensk pastaret med sæsonens grøntsager.
6,5kr/100g

Medister

Medisterpølsen er en skandinavisk specialitet, som er en kraftig, krydet pølse. Medisterpølsen kan med fordel koges, evt. med lidt øl eller bouillon, inden den steges færdig på panden og serveres med eksempelvis nye danske kartofler og en sæsonbaseret sovs.
8,5kr/100g

Koteletter

Koteletterne er fra grisens midterstykke og er skåret af svinekammen. Koteletterne kan tilberedes på panden, i ovnen eller på grillen, lige som de er gode både marineret, paneret eller i fad med din favorit sauce og eksempelvis bacon, grøntsager og små stykker duroc-pølse. Vær opmærksom på at kødet på koteletterne er noget af det magreste på vores duroc-grise og derfor skal det endelig ikke steget for hårdt og for længe, da kødet så vil blive tørt.
9,5 kr/100g

Porchettasteg

Porchettastegen er i bund og grund et svineslag/rullesteg med svær eller en flæskesteg med ekstra svær, om man vil. Porchetta er oprindeligt italiensk – en italiensk rullesteg og udskæringen er fra grisens forparti og midterstykke. Det er en af vores favoritter og er helt ideel at tilberede på grillen. Kødet er meget velsmagende og mørt – og det betaler sig, at give sig god tid. Udskæringen er rig på fedt og egner sig derfor bedst til længerevarende tilberedning enten på grillen eller i ovnen. Rids gerne sværen, dog kun ned til fedtet og krydder herefter porchettaen godt med salt og peber og gerne en masse friske krydderurter. Du kan også med fordel smøre stegen ind i en god marinade, pesto eller andet fyld, inden du ruller den sammen og samler den med enten kødpinde eller snøre.
12,5kr/100g

Rullepølseslag

Et dejligt stykke slag, som kan benyttes til at lave rullepølse. Der kan med fordel benyttes sæsonens urter/krydderier for at ende med en endnu mere unik rullepølse, som man altså ikke vil kunne få andre steder.
7,5kr/100g

Skanker

Skanken er grisens for- og bagben og kan både nydes braiseret, langtidsstegt eller kogt, ligesom udskæringen er ideel til både sylte og suppe.
6,5kr/100g

Lever

Duroc-grisens lever kan både tilberedes på panden og på grillen ligesom lever både kan steges/grilles hel eller i skiver. Husk at lever skal være gennemstegt og dup kødet godt af med køkkenrulle før tilberedning. Leveren kan ligeledes benyttes til at lave en fantastisk leverpostej.
4,5kr/100g

Hjerte

Durocens trimmede hjertemuskel forener et meget højt proteinindhold med en lav fedtmængde og har et højt indhold af B-vitaminer samt mineralet jern. Sundhedsværdien er altså i top og hjertet kan med fordel benyttes i en sammenkogt ret eller nydes langtidsstegt med sæsonens tilbehør.
9,5kr/100g

Skinkeschnitzler

Skinkeschnitzlerne skæres af inderlåret og kan nydes panerede vendt i æg og rasp eller på grillen efter at have ligget i din favorit marinade eller blot krydret med salt og peber.
9,5kr/100g

Flæsk i skiver

Duroc-flæsk kan tilberedes enten stegt, paneret, i ovnen eller på grillen og kan nydes enten helt traditionelt som stegt flæsk m. persillesovs og nye kartofler eller i en af de mange nytænkte retter fra det nordiske køkken.
8,5kr/100g

Spareribs

Durocens ribs er fantastiske på grillen vendt i en barbecue marinade. Forkog gerne benene i kogende letsaltet vand og lad dem simre ca. 35-45 min. inden du vender dem i din favorit marinade fx barbecue marinade. Lad gerne benene ligge i marinaden i min. 5-6 timer for ekstra god smag, inden du griller dem. Gem gerne lidt marinade til pensling under grilltilberedningen, hvor du vender dem ofte.
50kr/500g

Svinekæber

Durocens svinekæber er noget af det lækreste kød at sætte tænderne i og er både magert og smagfuldt. Svinekæberne tager tid, men efter en langtidsbraisering er kødet mørt og saftigt. Puds svinekæberne fri for hinden på oversiden, inden de tilberedes.
40kr/100g