Levering indenfor 1-2 dage
20 91 46 37 / 28 44 46 08

Om Ladegaard Duroc

Vores grise bliver sat ud i den danske natur når de vejer 20-25kg, hvor de lever resten af deres dage. Grisene går på markerne omkring Pjedsted mellem Fredericia og Vejle.

Vores grise vælger frit, om de ønsker at opholde sig i hytten med frisk halm eller om de vil gå udenfor, hvor de kan aktivere sanserne og udleve deres naturlige adfærd med trynen i det danske muld uden at have ring i næsen.

Det mener vi giver bedre dyrevelfærd og en mere naturlig gris, som altså distancere os fra de vanlige økologiske grise.

Grisene lever primært af tørfoder, som består af korn, sojaskrå samt mineraler tilpasset grisens behov. Desuden tilbydes grisene forskellige rødder, bær, skud mm. qua deres liv i naturen. De kobberbrune Duroc grise har ydermere tilgang til et nedkølende sølehul, hvis nødvendigt om sommeren.

Når grisene vejer ca. 110-115 kg. er fedtmarmoreringen på sit bedste, og dermed er kødets kvalitet på sit højeste. Ved denne vægt udplukker vi personligt grisene, som fodres ind i en fangefold stille og roligt. Herfra bliver grisene hentet af vores lokale dyreægekontrollerede slagter, som sørger for en så skånsom transport som muligt. Grisene går i egen sti op til slagtning og der er tid til den enkelte gris ved slagteren. Dette er essentielt for os, da den minimale stressfaktor sikre kød af allerhøjeste kvalitet.

Duroc racen adskiller sig ikke blot fra de velkendte lyse grise på dens naturlige kobberbrune farve, men i højere grad på dens meget smagfulde og saftige kød. Dette er årsagen til, at renracet Duroc grise ofte går under navnet gourmet grise.

Baggrund

 

Ladegaard Duroc er grundlagt i 2017 af fætrene Jens & Håkon Ladegaard Jensen. Det er i dag en moderne nicheproduktion med salg til både private og erhverv. De første grise blev opdrættet og solgt i foråret 2017. Næste hold blev leveret i efteråret 2017 og produktionen skaleres i foråret 2018 op for at imødekomme efterspørgslen. Vi starter grise op kontinuerligt i foråret 2018 og frem. Vi glæder os til, at byde nye kunder velkommen til en unik smagsoplevelse af vort kød året rundt.

Råvaren

 

Vi modtager vores grise fra et af verdens absolut dygtigste Duroc avlscenter. Dette betyder helt grundlæggende at grisene vi benytter er af den fineste kvalitet på markedet. Grisene kommer fra en konventionel gård. Vores grise er derfor ikke “økologiske”, men lever som friluftsgrise fra de vejer 20-25 kg. Grisene sættes ud hos os når de vejer 20-25 kg. hvor de er klar til at stå imod den danske natur og vilde fauna.

Vi benytter udelukkende so-grise, da orner ofte bliver for fede i kødet og samtidig kan smage “hersk”. Vi passer selv vores grise med fokus på deres ve og vel, og hvor der er tid til hver enkelt gris. I forlængelse af ovenstående bør det nævnes at vores grise IKKE behandles med antibiotika eller lign.

Vision, mission og værdier

Vores vision: At være den foretrukne leverandør af duroc kød til restauranter, kvalitetsbevidste cateringfirmaer samt private forbrugere.

Vores mission: At levere lokalt opdrættet duroc kød til landets bedste restauranter og cateringfirmaer af udsøgt kvalitet, der sikrer det bedste grundlag for vores kunders succes. At levere kød af højeste kvalitet direkte til den private forbruger.

At forsyne den danske fødevarebranche med et unikt produkt baseret på dyrevelfærd, miljøhensyn og med en lokal historie bag. At være i stand til at levere ønskede mængder året rundt.
Vores arbejde tager udgangspunkt i vores værdier.

Vi arbejder hårdt for altid at levere den absolut højeste kvalitet og vi bestræber os på altid at yde vores kunder en service ud over det normale.

Vi tager ansvar for vores dyr, vores kunder og hinanden. Hos os er et ord et ord og vi forventer det samme af leverandører, samarbejdspartnere og kunder.